Link building

zorgen dat je website autoriteit krijgt

Link building is simpel uitgelegd, het plaatsen van links op pagina(s) met een hoge page ranke (sterke autoriteit). Het bouwen aan een netwerk van linkpartners, verwijzingen en vermeldingen in bijvoorbeeld blogs, noemen we “link building”.
Met een evenwichtige link building aanpak groeit het “gewicht” van je domeinnaam en pagina’s waardoor google je belangrijker vind. Link building heeft dus direct effect op de vindbaarheid. Het is een belangrijk onderdeel voor zoekmachine optimalisatie.

Link Building is niet gratis

Los van de tijd die erin gaat zitten om uw webpagina’s aan te melden bij partners, blogs etc, vragen de meeste beheerders van de “betere” websites met een hoge autoriteit geld voor de vermelding. Een voordeel is dat er dan ook niet van je verwacht wordt dat je terug linkt. Bovendien weet je dat je meteen kwaliteit back-links krijgt. Bovendien is de relevantie ook van belang. Een blog laten schrijven op een populaire hoge DA website, heeft daarom altijd een grotere impact en meerwaarde ten opzichten van links op een overzichtpagina. Wij raden het aan om met een strategie te werken die beiden combineerd.

Wat is linkbuilding?

Link building draagt direct en indirect bij aan hogere posities in google

Backlinks naast inhoud (content) en Rank(Brain) een top 3 bepalende factor voor de vindbaarheid

Relevante backlinks zorgen voor een natuurlijk linkprofiel. Zo hou je de spamscore laag.

Links geven je meer geloofwaardigheid (Daarmee een hogere autoriteit)

Linkbuilding leidt tot meer betrouwbaarheid (verbeterde reputatie)

Het verhogen van traffic (bezoekers) van buitenaf kan bovendien zowel direct als indirect zorgen voor hogere omzet.

Maatwerk aanpak of pakket

Voor uiteenlopende bedrijven verzorgen we de link building en dit doen we bij voorkeur met een strategie waarbij we volledig op de inhoud naar de juiste partners zoeken. Ook kan het voorkomen dat er inhoud (tekst) moet komen voor de verwijzing. Bijvoorbeeld een blog of een deel van een blog.

Afhankelijk van budget maar ook tijd en de belangen is het ook zeer zeker nuttig om te kiezen voor de link-building pakketten. Uw back-links worden op hoogst relevante pagina’s geplaatst binnen ons netwerk.

Wat is bepalend voor de DA van een domeinnaam/link?

  1. De autoriteit van je domeinnaam (bijvoorbeeld swopmedia.nl)
  2. De autoriteit van je pagina’s (bijvoorbeeld https://swopmedia.nl/hosting)
  3. De link autoriteit (interne links en backlinks: links vanaf andere websites)
  4. De relevantie van verwijzende pagina’s/websites

Linkbuilding scan

Vraag een gratis linkbuilding scan aan